Titel Waardering Bekeken
Klaar houden
 
2.068x
Dromen mag niet meer
 
4.929x
Staat alles even tegen
 
2.431x
Een tijd die nooit komen zal
 
4.317x
goeie momenten
 
1.727x
Moeilijke tijd
 
9.194x
Bij jou.
 
4.262x
Ontsterfelijk
 
2.032x
gedachten
 
4.738x
Bonnie en Clyde
 
1.814x
Ik voel nog voor u..
 
2.888x
wachten voorbij
 
3.166x
Soms
 
3.237x
Liefste schat Â…
 
8.149x
Aan Mystery
 
1.205x
onbegrip
 
3.150x
Verliefd worden was geen optie
 
2.240x
Jij weer
 
2.300x
Te leven met jou
 
4.307x
Snoeppot
 
2.080x
A Mystery you shall remain
 
1.260x
Eeuwig (sonnet?)
 
2.652x
De witte sneeuw
 
2.527x
nummer1
 
2.339x
als ik aan je denk
 
8.917x
De eerste keer
 
3.788x
Ben ik de ware?
 
5.085x

Ga naar pagina:Verlangen gedichten

Bij verlangen gedichten denken we allereerst aan de liefde. Want liefde is ernaar verlangen om die ander in je nabijheid te hebben en voor altijd samen te zijn. Er zijn liefdes teksten over verlangen geschreven, wanneer er al sprake van een relatie is, en waarin geuit wordt hoe graag je bij die ander wilt zijn, en dat je hem/haar nooit meer wilt missen. Daarnaast kun je een gedicht liefde schrijven voor diegene waar je zo verliefd op bent. Je verlangt naar het moment waarop die ander jouw liefde beantwoordt. Dit verlangen kan zo intens zijn dat je nergens anders meer aan kunt denken, het omvat je hele wereld. Hoe mooi zou het zijn als je dit in liefdesspreuken kon samenvatten? Zo’n betoog kan je heimelijke liefde recht in het hart raken en wie weet wat voor moois er in de toekomst voor jullie is weggelegd.

Vind je gedichten maken lastig? Dan is het zeker de moeite waard om even Liefdesgedichten.org te kijken. Hier zijn veel gedichten, over allerlei soorten verlangens, bij elkaar samen gebracht. Behalve gedichten over verlangens in de liefde, vind je er ook gedicht vriendschap. Naast een liefdesrelatie kan ook de relatie met je beste vriend(in) heel belangrijk zijn in je leven. Iemand die je door en door kent en bij wie een half woord genoeg is. Een persoon bij wie je je hart kunt luchten, maar bij wie je ook gewoon mag zwijgen als jullie samen zijn.

Verlangen komt niet alleen voor in liefdesgedichten. Er is nog bijvoorbeeld nog de categorie 'gedicht overlijden', waarbij je een verlangen uit om de overledene terug te zien. Het kan steun geven bij het verliezen van een dierbare, wanneer je de juiste woorden in een gedicht hebt gevonden. Het kan troostend zijn, als je wat persoonlijke tekst (in de vorm van een gedicht) op bijvoorbeeld een rouwkaart kunt schrijven. Hiermee laat je zien dat je echt betrokken bent en meeleeft met het verdriet van de ander.

Nieuw ontluikend leven kan ook aanleiding zijn voor een verlangen gedichtje. Geboorte is een wonderlijk moment. Je kunt hiermee uiting geven aan je blijdschap en aan al het goede wat je de ouders met hun baby toewenst. Doe hier inspiratie op of deel zelf je verlangen gedichten.

Gemiddelde score

 
(3.86)


Aantal stemmen

399

Aantal gedichten

147