Titel Waardering Bekeken
ik mis ons
 
1.310x
Flashbacks
 
1.319x
Het einde van een eindeloze weg
 
1.645x
Nooit geluk
 
1.461x
Meer dan genoeg
 
1.426x
Ik ga verder
 
1.341x
Verbroken liefde
 
1.640x
hun echo's sterven nooit
 
979x
I'm still learning the art of love.
 
1.255x
kijk in jezelf
 
1.693x
ik wil je terug
 
1.112x
Geweest is geweest
 
1.797x
Neem me terug
 
2.045x
Mijn papa
 
2.103x
Nu ben je te laat
 
1.404x
Verkeerd
 
1.255x
mijn hard dat viel op jou.
 
899x
in de war
 
2.183x

Ga naar pagina:Liefdesverdriet gedichten

Helaas kunnen er ook verdrietige kanten aan een relatie en/of verliefdheid zijn. Er gebeurt iets tussen de partners waardoor de relatie wordt verbroken. Dit is vaak een ontzettend pijnlijke beslissing. De heftige emoties die je kan ervaren horen bij het proces waar je door moet, maar dat maakt het daarom niet minder triest. Liefdesverdriet is een hele pijnlijke en onaangename ervaring. Liefdesverdriet gedichten kunnen wat troost bieden en helpen in het verwerkingsproces. En ook geven ze hoop dat het op een dag beter zal gaan. En dat je de liefde langzaam weer zal toelaten in je hart.

De schrijvers van de gedichten hebben vaak zelf ook liefdesverdriet ervaren. Door zinnen te laten rijmen kunnen ze hun gevoelens beschrijven en het verdriet van zich afschrijven. Gedichten maken kan helpen in het verwerkingsproces. Het is een goede therapie om je hoofd leeg te schrijven op papier en je schrijfsels te verwerken tot een gedicht. Soms is het moeilijk om je gevoel goed onder woorden te brengen. Er kunnen spreuken zijn die je kunt gebruiken om aan vrienden te laten lezen wat je voelt. Ze kunnen dan op de juiste manier hun vriendschap tonen. Vrienden zijn heel erg belangrijk in zulke trieste periodes, ze helpen je erdoor heen.

In deze verdrietige periode kunnen liefdes teksten pijnlijk zijn om te lezen. Maar misschien heb je daarnaast ook nog de hoop dat je op een dag weer gewoon verliefd kan zijn. Dat er een moment komt dat je weer liefdesgedichten kan lezen en liefdes quotes kan gebruiken zonder die pijn te voelen. Dat je opnieuw met een fijn gevoel naar een huwelijk kan gaan en dat het liefdesverdriet langzaam maar zeker aan het slijten is, tot er op het juiste moment een nieuwe liefde komt. Zo kun je stilaan alles een plekje geven en weer vooruit kijken. Het lezen van deze gedichten brengt troost en doet je tegelijk liefde ervaren.

Gemiddelde score

 
(4.09)


Aantal stemmen

456

Aantal gedichten

338